پاتولوژی: بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
1- circulating complex deposition: کمپلکس ایمنی در گردش خون که روی گلومرول رسوب می کند و برخی از انواع گلومرولونفریت ها را می دهد. SLE، هنوخ، و آندوکاردیت قادر به تولید چنین کمپلکسهای ایمنی هستند.
2- مکانیسم Heymann: طی آن آنتی ژن از جای دیگری روی گلومرول کاشته می شود و سپس آنتی بادی ضد آن تشکیل می شود و به گلومرول آسیب می زند. مثل گلومرولونفریت غشایی.
3- dense deposit disease: اسم دیگر گلومرولونفریت ممبرانوپرولیفراتیو تیپ 2 است که C3 و IgG به صورت متراکم روی غشای پایه رسوب می کنند.
4- نمای سبد بهم بافته: نمایی از غشای پایه گلومرول که در سندرم آلپورت دیده می شود.
5- نمای thyroidization: به نمای توبول آتروفیک و کاست هیالین داخل آن در پیلونفریت مزمن گویند.
6- نمای flea beaten: خونریزی های پراکنده نقطه ای شکل در سطح کلیه در نفرواسکلروز بدخیم که حاصل هیپرتانسیون بدخیم است نمای کک گزیده می دهد.
سؤالات: لطفا جواب سؤالات را برای ما در بخش نظرات تا حداکثر ۲۹ خرداد ارسال نمایید.
1- نمای میکروسکوپی غشای پایه به صورت نیزه و گنبد را در کدام گلومرولونفریت می بینیم؟
2- denudation سلولهای پدوسیت را در کدام گلومرولونفریت داریم؟
3- در کدام نوع از RCC هیپودی پلوئیدی وجود دارد؟
نکته:
یک نفرون شامل قسمتهای زیر است: 1- گلومرول که بیماری آن گلومرولونفریت است و به صورت سندرم نفروتیک یا نفریتیک در بالین بروز می کند. علل آن یا اولیه است مثل گلومرولونفریت غشایی، ممبرانوپرولیفراتیو، minimal change، focal segmental glomerulosclerosis، سندرم آلپورت و نفروپاتی IgA یا ثانوی است مثل دیابت، SLE و ... .
2- عروق آوران و وابران که بیماری های آن نفرواسکلروز می دهد.
3- توبول و بافت بینابینی که سلول مزانژیوم هم جزو آن است و بیماریهای آن را توبولواینترستیشیال گویند مثل پیلونفریت یا کیستهای کلیوی.